jueves, 29 de marzo de 2007

SETMANA CULTURAL DEL C.R.A

Els dies 2, 3 i 4 d'Abril celebrem a la nostra escola la Setmana Cultural. Des de ja fa uns anys la dediquem a un tema monogràfic. Aquest curs el tema és la literatura infantil, a més a més ha coincidit que el dia 2 d'Abril es celebra el dia internacional del llibre infantil i juvenil. Aquest any ha sigut Margaret Mhy de Nova Zelanda l'encarregada d'escriure el Manifest que es llegirà eixe dia per tot arreu del món, en el que ens parla del poder de les paraules. Vos recomane que el llegiu ! (Dalt a la dreta el cartell anunciador)

A l'escola ja portem des de Nadal preparant la setmana cultural, els mestres i les mestres s'hem tornat un poc bojos i anem a la busca i recerca d'activitats d'animació lectora que aconseguisquen introduir als nostres alumnes en eixe món màgic dels contes i de la literatura,que com tots i totes sabem quan t'enganxa, ja no et deixa mai.

Han arribat a l'escola les maletes viatgeres carregades amb un fum de llibres de tot tipus i amb activitats molt motivadores. Els nostres xiquets i xiquetes estan entusiasmats i eixe entusiasme vos assegure es contagiós. Els passadissos s'han convertit en un món màgic que es transforma dia a dia, allí van apareixent els personatges dels contes i llibres treballats i l'arbre dels contes cada vegada té més fulles.

Entre tota l'escola anem a fer un conte que anirà creixent poc a poc, visitarem les biblioteques dels nostres pobles , ens farem el carnet de la biblioteca i ens explicaran com s'utilitza.
Els xiquets i xiquetes majors van a dramatitzar el conte de Blancaneus. Anem a treballar un quadernet amb rodolins, poesies, cal·ligrames, pictogrames ......... i un muntó d'activitats molt divertides.


El dia 3 pel mati anirem tots els xiquets i xiquetes a Albalat i farem jocs i tallers d'animació lectora, vindrà una contacontes "Lirón Forcada" que ens contarà un conte que ella ha escrit i ens el dedicarà. Els majors faran un joc d'animació molt divertit referent a un llibre que han llegit d'un rei que no tenia orelles. Vos assegurem que se l'anem a passar molt bé i quan acabe la Setmana Cultural continuarem jugant amb les lletres, les paraules i els contes perque....



....els llibres no mostren el camí de la felicitat.
Els llibres són la felicitat.

No hay comentarios: